سالاد الویه یکی از غذاهای پرطرفدار و محبوب در ایران است که توسط سرآشپز بلژیکی به نام لوسین الویه در مسکو روسیه ابداع شد. این غذا همچنین به عنوان “سالاد روسی” شناخته میشود و در روسیه از این غذا ، به عنوان یکی از غذاهای اصلی مخصوص شب سال نو استفاده میشود. به جرأت میتوان گفت این غذا بین تمامی افراد محبوبیت خاص خود را دارد و به همین دلیل میتوان از آن در مهمانی ها و مراسمات مختلف برای پذیرایی استفاده کرد. مقادیر گفته شده در این آموزش، برای تهیه سالاد الویه برای 4 نفر است و درصورت نیاز میتوانید با استفاده از ضرب و تقسیم مقادیر دلخواه خود را بدست آورید.
سالاد الیویه یا الیویه روسی و نوعی غذای سرد است که مواد تشکیل دهنده آن گوشت یا مرغ یا کالباس، سیب زمینیآبپز، سس مایونز، خیار شور و دیگر مواد غذایی درست هستند. این سالاد در ایران به «سالاد الیویه» و «سالاد الویه» و در اروپا و آمریکای لاتین به «سالاد روسی» معروف است. این سالاد توسط سرآشپز بلژیکی فرانسویتبار ابداع شد و بهتدریج در کشور روسیه، کشورهای اروپایی، و بسیاری دیگر از کشورهای جهان طرفداران زیادی پیدا کرد. این سالاد سالهاست که بهعنوان غذای اصلی شب سال نو در کشور روسیه قلمداد میشود. در سالاد روسی مواد به جای پوره شدن، به شکل مکعبی خرد میشوند.
دستور پخت سالاد الویه (1)
- سینه مرغ آب پز نصف یک عدد
- تخممرغ آبپز یک عدد
- سیب زمینی آبپز یک عدد متوسط
- هویج یک عدد متوسط
- خیار شور 200 گرم
- کنسرو نخود فرنگی 4 قاشق غذا خوری
- ماست چکیده کمچرب 2 تا 3 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه کمی
تخممرغ و سیب زمینی آبپز را رنده کنید. گوشت مرغ را نیز که از قبل با کمی نمک و پیاز آب پز کردهاید ریش ریش کنید. هویج را هم که در کنار تخممرغها نیم پز کردهاید پوست گرفته و رنده کنید. خیار شور را هم رنده کنید و همراه نخود فرنگی به مخلوط بیفزایید.
در آخر ماست و فلفل و نمک و روغن زیتون را خوب به هم بزنید تا یکدست شود و به آن اضافه کنید و خوب به هم بزنید. بهتر است پیش از صرف بگذارید الویه 20 دقیقه بماند تا جا بیفتد.
دستور پخت سالاد الویه (2)
طرز تهیه سالاد الویه
سالاد الویه یکی از انواع سالادهای معروف و پرطرفدار در سراسر جهان است که اصالت آن مانند سالاد روسی متعلق به کشور روسیه می باشد. برای مشاهده این آموزش در ادامه با وبلاگ سرگرمی دنی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
سینه مرغ کامل | ۱ عدد |
خیارشور | ۶ عدد متوسط |
تخم مرغ | ۴ عدد |
نخود فرنگی | ۱۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
سیب زمینی متوسط | ۲ عدد |
سس مایونز | به اندازه کافی |
آبلیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
زردچوبه | به اندازه کافی |
دستور پخت سالاد الویه
مرحله اول
برای تهیه سالاد الویه مجلسی ابتدا سیب زمینی ها و تخم مرغ ها را می شوییم، سپس به همراه چند لیوان آب داخل یک قابلمه کوچک قرار می دهیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا سریعتر به صورت آبپز پخته شوند.
مرحله دوم
در ادامه سینه مرغ را تمیز می کنیم و پوست های اضافی آن را می گیریم، سپس به همراه ۲ لیوان آب ، پیاز و مقداری نمک و زردچوبه داخل قابلمه دیگری قرار می دهیم. قابلمه حاوی گوشت مرغ را نیز روی حرارت قرار می دهیم تا گوشت مرغ بپزد.
مرحله سوم
پس از اینکه تخم مرغ و سیب زمینی آبپز شدند اجازه می دهیم کمی از حرارت بیفتند و خنک شوند سپس پوست شان را می گیریم. یک کاسه جادار و بزرگ انتخاب می کنیم و سیب زمینی و تخم مرغ را در آن رنده می کنیم.
مرحله چهارم
پس از اینکه گوشت مرغ پخت انرا به صورت ریش ریش خرد می کنیم و به کاسه حاوی سیب زمینی و تخم مرغ اضافه می کنیم. خیار شور را با رنده ریز رنده می کنیم سپس با فشار دست آب اضافی اش را می گیریم و به دیگر مواد اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله باید نخود فرنگی را اماده کنیم ف اگر از نخود فرنگی کنسروی استفاده کنیم که فقط باید انرا آبکش کرده به دیگر مواد اضافه کنیم. اگر نخود فرنگی خام داریم باید با مقداری آب و نمک آنرا بپزیم سپس به دیگر مواد اضافه کنیم.
مرحله ششم
حالا باید سس سالاد را درست کنیم ؛ برای این منظور سس مایونز را به همراه آبلیمو ، فلفل سیاه و کمی نمک در یک کاسه کوچک مخلوط می کنیم تا یکدست شوند سپس به سالاد اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم تا سس به تمام نقاط سالاد برسد.
مرحله هفتم
پس از اینکه سالاد اماده شد انرا در ظرف مورد نظرمان می کشیم سپس روی انرا با یک سلفون می پوشانیم و به مدت حداقل دو ساعت در یخچال قرار می دهیم تا سالاد جا بیفتد. اگر می خواهید سالاد شما خوشمزه تر شود بهتر است از روی قبل انرا درست کنید و در یخچال قرار دهید.
دستور پخت سالاد الویه (3)
مواد لازم برای تهیه سالاد الویه
- 4 عدد تخم مرغ
- نصف لیوان خیار شور
- نصف پیمانه نخود فرنگی
- 1 عدد سینه مرغ
- سس مایونز به اندازه کافی
- 2 عدد سیب زمینی متوسط
- آبلیمو ترش به مقدار لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
مرحله اول) ابتدا سیب زمینی ها و تخم مرع ها را شست و شو داده و داخل قابلمه متوسط قرار دهید. سپس مقداری آب بریزید و به مدت 1 ساعت روی حرارت متوسط قرار دهید تا سیب زمینی ها و تخم مرغ ها بخوبی آب پز شوند. پس از اینکه تخم مرغ ها و سیب زمینی ها آبپز شدند آنها را پوست کرده و رنده کنید و داخل یک کاسه بزرگ بریزید. میتوانید به جای رنده از گوشت کوب برای پوره کردن مواد استفاده کنید.
مرحله دوم) سینه مرغ را به همراه مقداری زردچوبه و نمک و درصورت تمایل یک عدد پیاز داخل یک قابلمه مناسب قرار دهید ، سپس مقداری آب اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب به جوش بیاید و سینه مرغ نیز آب پز شود. بعد از پختن ، مرغ ها را کاملاً ریش ریش کنید. نخود فرنگی ها را نیز آب پز کنید.
مرحله سوم) سس مایونز ، نمک ، فلفل سیاه و مقداری آبلیمو را در ظرف دیگری بریزید و با هم مخلوط کنید سپس به مواد داخل کاسه اضافه کنید.
مواد را خوب مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند. در پایان سالاد را چند ساعت در یخچال قرار دهید تا جا بیفتد سپس به همراه گوجه فرنگی ، خیار شور و نان سرو کنید.
سالاد کرفس یکی از انواع سالادهای خوشمزه بین المللی است که با مواد متنوعی تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش در ادامه با مطلب طرز تهیه سالاد کرفس همراه باشید.
سالاد شیرازی یکی از انواع سالادهای خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که خیلی فوری آماده می شود، برای مشاهده این آموزش در ادامه با مطلب طرز تهیه سالاد شیرازی با سرکه در پیاله و در کاسه همراه باشید.
سالاد هویج یکی از انواع سالادهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که با مواد متنوعی تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش در ادامه با مطلب طرز تهیه سالاد سیب و هویج چچن ترکیه ای همراه باشید.
نظرات
ارسال یک نظر