طرز تهیه لوبیا پلو
لوبیا پلو یکی از انواع غذاهای سنتی و بسیار پر طرفدار ایرانی است که به
طور معمول با گوشت تکه ای درست می شود ، البته شما می توانید به سلیقه خود
لوبیا پلو را با گوشت مرغ یا گوشت چرخ کرده نیز تهیه کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
لوبیا سبز | ۳ پیمانه |
برنج | ۴ پیمانه |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
سیر | ۲ حبه |
پیاز | ۱ عدد |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
زردچوبه و روغن | به اندازه کافی |
دستور پخت لوبیا پلو
مرحله اول
ابتدا لوبیا سبزها را پاک می کنیم و می شوییم و در آبکش می گذاریم تا آب
اضافه آن ها خارج شود و بعد روی تخته آشپزخانه لوبیا ها را خرد می کنیم و
کنارقرار می دهیم.پیاز و سیرها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته
آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم.
مرحله دوم
سپس تابه ای بزرگ را روی حرارت کم می گذاریم و کمی روغن داخل آن می
ریزیم و اجازه می دهیم تا روغن داغ شود و بعد پیاز را داخل تابه می ریزیم و
تفت می دهیم تا سبک شود و سیر را نیز می افزاییم و تفت می دهیم و صبر می
کنیم تا کمی عسلی شوند.
مرحله سوم
در ادامه گوجه فرنگی ها را می شوییم و روی تخته آشپزخانه ریز خرد می
کنیم و کنار می گذاریم.پس از عسلی شدن پیاز و سیر گوشت چرخ کرده را به آن
ها اضافه می کنیم و مداوم تفت می دهیم تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند و بعد
گوجه فرنگی های خرد شده را اضافه می کنیم.
همچنین ببینید : طرز تهیه آلبالو پلوی ساده
مرحله چهارم
حالا مایه را خوب مخلوط می کنیم و همین طور تفت می دهیم تا آب گوشت و
گوجه فرنگی ها کاملا تبخیر شود و بعد لوبیاهای خرد شده را اضافه می کنیم و
تفت می دهیم تا کمی نرم شود.در شیرجوش کمی روغن می ریزیم و روی حرارت قرار
می دهیم.
مرحله پنجم
سپس رب گوجه فرنگی را داخل شیرجوش می ریزیم و مداوم تفت می دهیم تا رنگ
روغن قرمز شود و بوی خامی رب گوجه فرنگی نیز از بین برود و بعد از روی
حرارت شیرجوش را بر می داریم و رب گوجه فرنگی را به مواد داخل تابه اضافه
می کنیم.
مرحله ششم
سپس خوب مواد را تفت می دهیم و تابه را از روی حرارت بر می داریم و کنار
می گذاریم تا لوبیا پلو سرد و خک شود. سپس در قابلمه ای تا نصف آن آب می
ریزیم و کمی نمک به آن اضافه می کنیم و(می توانید کمی زردچوبه نیز داخل آب
بریزید تا رنگ پلو زرد شود و لوبیا پلو خوش رنگ تری داشته باشید)
همچنین ببینید : طرز تهیه عدس پلو با سویا
مرحله هفتم
درب قابلمه را می گذاریم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا زودتر آب به
جوش بیاید.برنج را می شوییم و آب آن را خالی می کنیم و زمانیکه آب در حال
جوشیدن بود برنج را داخل قابله می ریزیم و صبر می کنیم تا حدودا ۶ الی ۷
دقیقه بعد یک دانه از برنج را لای دندان تست می کنیم.
مرحله هشتم
اگر اطراف برنج کاملا نرم و وسط آن سفت بود بهترین زمان برای آبکش کردن
برنج است.برنج را آبکش می کنیم و در کف قابلمه مورد نظر برای پخت لوبیا پلو
روغن می ریزیم و اگر تمایل داشتید نان یا سیب زمینی را پوست می گیریم و می
شوییم.
مرحله نهم
سپس حلقه حلقه می کنیم و کف قابلمه می چینیم تا ته دیگ نیز داشته
باشیم.۱ الی ۲ کفگیر از برنج را کف قابلمه می ریزیم و کمی از مایه لوبیا
پلو روی آن می ریزیم و مجددا کمی برنج می ریزیم و روی آن مقداری مایه لوبیا
می ریزیم.
همچنین ببینید : طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی
مرحله دهم
همین طور لایه لایه برنج و مایه لوبیا را می ریزیم تا مایه لوبیا و برنج
تمام شود.درب قابلمه را می گذاریم و روی شعله قرار می دهیم.اول حرارت را
به مدت ۳ الی ۵ دقیقه زیاد می کنیم تا داخل قابلمه بخار بپیچد و بعد حرارت
را بسیار ملایم می کنیم تا لوبیا پلو به مرور زمان پخته شود.
مرحله یازدهم
پس ازز پخت کامل لوبیا پلو،با کفگیر آرام برنج و مایه لوبیا را داخل خود
قابلمه زیر و رو می کنیم تا کاملا مایه با پلو مخلوط شود و بعد کمی روغن
روی غذا می ریزیم و لوبیا پلو را در دیس می کشیم و با سالاد شیرازی نوش جان
کنید.
نظرات
ارسال یک نظر