طرز تهیه مسقطی شیرازی زعفرانی
مسقطی یکی از انواع دسرهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به استان فارس می باشد، برای مشاهده این آموزش در ادامه همراه باشید.
مواد لازم برای ۶ نفر
نشاسته ۱۵۰ گرم
کره ۱۲۵ گرم
شکر ۳۰۰ گرم
گلاب نصف لیوان
آب سرد ۵ لیوان
جوهر لیمو نصف قاشق چایخوری
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
دستور تهیه مسقطی
مرحله اول
ابتدا نشاسته را داخل کاسه ای می ریزیم و ۱ لیوان آب به آن اضافه می کنیم و با همزن دستی مخلوط را می زنیم تا نشاسته در آب حل شود.بعد صافی را داخل قابلمه ای می گیریم و مخلوط آب و نشاسته که حل شده است را از داخل صافی رد می کنیم.
مرحله دوم
سپس قابلمه را روی حرارت کم قرار می دهیم و ۵ لیوان آب سرد،شکر و گلاب را به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم تا شکر کاملا حل شود و اجازه می دهیم تا به مدت ۳۰ دقیقه بپزد.آنوقت زعفران دم کرده به هر میزان که تمایل داریم اضافه می کنیم.
مرحله سوم
حالا خوب مواد را هم می زنیم و جوهر لیمو را نیز در صورت تمایل اضافه می کنیم (می توانید حذف کنید) و همگی مواد را مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم تا مایه مسقطی قوام یابد و کمی غلیظ شود که حدودا با حرارت کم ۱ ساعت زمان می برد.
مرحله چهارم
سپس کره ذوب شده و یا اگر در دسترس نبود ۱/۴ لیوان روغن مایع اضافه می کنیم و مداوم با مواد مخلوط می کنیم تا به خورد مواد برود و بعد در صورت دلخواه ۱ قاشق گلوکز نیز اضافه می کنیم و با مواد مخلوط می کنیم و یک دم کنی روی در قابلمه قرار می دهیم تا مسقطی قوام یابد و غلیظ شود.
مرحله پنجم
هر ۱۵ دقیقه به مسقطی سر می زنیم و آن را هم می زنیم و اگر به قوام رسیده بود خلال پسته یا بادام داخل آن می ریزیم و اجازه می دهیم تا ۱۵ دقیقه دیگر بپزد و بعد قابلمه را از روی حرارت بر می داریم ظرف مورد نظرمان را با قلمو چرب می کنیم و مواد را داخل قالب می ریزیم.
مرحله ششم
سپس پشت قاشق را چرب می کنیم و روی مسقطی را صاف می کنیم و داخل یخچال قرار می دهیم تا به مدت ۱۰ ساعت استراحت کند و منسجم شود و بعد از یخچال بیرون می آوریم و برش می دهیم و روی آن را تزئین می کنیم و در ظرف می چینیم.نوش جان
کره ۱۲۵ گرم
شکر ۳۰۰ گرم
گلاب نصف لیوان
آب سرد ۵ لیوان
جوهر لیمو نصف قاشق چایخوری
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
دستور تهیه مسقطی
مرحله اول
ابتدا نشاسته را داخل کاسه ای می ریزیم و ۱ لیوان آب به آن اضافه می کنیم و با همزن دستی مخلوط را می زنیم تا نشاسته در آب حل شود.بعد صافی را داخل قابلمه ای می گیریم و مخلوط آب و نشاسته که حل شده است را از داخل صافی رد می کنیم.
مرحله دوم
سپس قابلمه را روی حرارت کم قرار می دهیم و ۵ لیوان آب سرد،شکر و گلاب را به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم تا شکر کاملا حل شود و اجازه می دهیم تا به مدت ۳۰ دقیقه بپزد.آنوقت زعفران دم کرده به هر میزان که تمایل داریم اضافه می کنیم.
مرحله سوم
حالا خوب مواد را هم می زنیم و جوهر لیمو را نیز در صورت تمایل اضافه می کنیم (می توانید حذف کنید) و همگی مواد را مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم تا مایه مسقطی قوام یابد و کمی غلیظ شود که حدودا با حرارت کم ۱ ساعت زمان می برد.
مرحله چهارم
سپس کره ذوب شده و یا اگر در دسترس نبود ۱/۴ لیوان روغن مایع اضافه می کنیم و مداوم با مواد مخلوط می کنیم تا به خورد مواد برود و بعد در صورت دلخواه ۱ قاشق گلوکز نیز اضافه می کنیم و با مواد مخلوط می کنیم و یک دم کنی روی در قابلمه قرار می دهیم تا مسقطی قوام یابد و غلیظ شود.
مرحله پنجم
هر ۱۵ دقیقه به مسقطی سر می زنیم و آن را هم می زنیم و اگر به قوام رسیده بود خلال پسته یا بادام داخل آن می ریزیم و اجازه می دهیم تا ۱۵ دقیقه دیگر بپزد و بعد قابلمه را از روی حرارت بر می داریم ظرف مورد نظرمان را با قلمو چرب می کنیم و مواد را داخل قالب می ریزیم.
مرحله ششم
سپس پشت قاشق را چرب می کنیم و روی مسقطی را صاف می کنیم و داخل یخچال قرار می دهیم تا به مدت ۱۰ ساعت استراحت کند و منسجم شود و بعد از یخچال بیرون می آوریم و برش می دهیم و روی آن را تزئین می کنیم و در ظرف می چینیم.نوش جان
همچنین ببینید : طرز تهیه پاناکوتا زعفرانی خوشمزه و مجلسی
نظرات
ارسال یک نظر